Terug naar Nieuws.

HET IS WEER HERFST

De bladeren vallen weer van de bomen; het is weer herfst. Naast het vallen van de bladeren komen de paddenstoelen ook weer tevoorschijn. Al met al een prachtig schouwspel, wat een diversiteit aan kleuren teweeg brengt. Naast dit prachtig, seizoensgebonden natuurverschijnsel, zijn er ook minder leuke kanten aan de herfst..

 

Dakgoten verstopt Dakgoot verstopt

Door vallende bladeren en takken zullen ook dit jaar weer vele dakgoten verstopt raken. En bij het niet tijdig schoonmaken van de goten, kan dit leiden tot ernstige lekkages. Het water kan niet weg via de dakgoot en stroomt over, ook onder uw dakbeschot. Het is daarom raadzaam om herhaaldelijk uw dakgoten, hemelwaterafvoeren en platte daken te inspecteren op bladeren en vuil. Het controleren en tijdig schoonmaken van dakgoten kan een moeizame en soms ook een gevaarlijke klus zijn. In enkele gevallen is het ook een kostbare klus, wanneer een steiger of zelfs een hoogwerker gebruikt moet worden. Tevens als er schade is ontstaan door lekkage vanwege een verstopte dakgoot worden deze kosten niet vergoed door verzekeringsmaatschappijen.

 

 

Voorkomen van verstoppingen Dakgootpreventie dakgootrooster

Het schoonhouden van dakgoten is vaak een hele klus. Vooral wanneer je niet eenvoudig bij de dakgoot kunt komen of wanneer je hoogtevrees hebt. In veel gevallen gebeurt het schoonmaken niet, te weinig of te laat en moet er vakkundige hulp aan te pas komen als er een lekkage is ontdekt. U kunt verstopte dakgoten en afvoeren eenvoudig voorkomen door er onze aluminium dakgootroosters op aan te brengen. Deze roosters beschermen uw dakgoot tegen bladeren, takjes, dennennaalden en overig vuil. De roosters fungeren als zeef. Het water stroomt door de geperforeerde roosters en het blad, takjes en ander vuil blijft op deze dakgootbeschermer liggen. In een droge periode waait het blad vanzelf weer van deze roosters. U hoeft dus niet meer periodiek uw dakgoten te (laten) reinigen. 

 

 

Dakgoten schoonmaken

Belangrijk

Er zijn diverse oplossingen mogelijk om te voorkomen dat een dakgoot verstopt. Borstels, rollen, gaas en roosters. Het verschil tussen de roosters van Dakgootpreventie en andere op de markt verkrijgbare producten zit hem in de afwerking en bevestiging aan de muurzijde van de dakgootconstructie. Indien een rooster vol met bladeren ligt, loopt het regenwater soms richting de muur terug, waardoor de dakgoot aan de muurzijde overstroomt, met mogelijk een lekkage tot gevolg! Om dit probleem te voorkomen, zorgen onze monteurs ervoor dat het rooster aan de muurzijde haaks omhoog gevouwen wordt, waardoor er nooit lekkage ontstaat. Het rooster wordt nogmaals omhoog gezet om deze aan de onderste panlat te kunnen bevestigen. Hierdoor garanderen wij een lekkage vrije dakgootconstructie.